Hoppa till innehållet
2

Ny eiendom for å støtte vekst og effektive lagerflyt

Sesol har nylig etablert sitt nye hovedkontor og sentrallager langs E4 på Södra Stigamo i Vaggeryd kommune. Den nye eiendommen dekker et totalt areal på cirka 26 000 kvadratmeter, hvorav 14 500 kvadratmeter er avsatt til sentrallageret.
2

Vekst og optimal lagerhåndtering

The Park, som er navnet på den nye imponerende bygningen, er skapt for å gi Sesol de nødvendige forutsetningene og lokalene for å muliggjøre selskapets fortsatte vekst. Med det nye sentrallageret og hovedkontoret kan Sesol øke sin kundeverdi gjennom raskere håndtering, økt fleksibilitet og presisjon. Gjennom etableringen av The Park har selskapet samlet de tre tidligere kontorene som var spredt på ulike steder i Jönköping, og bygningen forventes å kunne romme over 400 kontorplasser i fremtiden.

Lagerløsning for enkel utvidelse og ekspansjon

BLS har spilt en sentral rolle i optimaliseringen av lagerinnredningen i det nye lokalet som skal fungere som sentrallager. Totalt har 5000 pallplasser blitt levert, men løsningen har blitt utformet med fleksibilitet for å muliggjøre enkel utvidelse og ekspansjon av lageret i takt med selskapets vekst. For å skape en enhetlig helhetsfølelse har reolene blitt lakkert i Sesols karakteristiske grønne profilfarge. I tillegg har pallereolene blitt utstyrt med uttrekkbare enheter for å fremme en ergonomisk og smidig håndtering av godset.

Fokus på sikkerhet og trivsel i Sesols sentrallager

Johan Damgren, lageransvarlig hos Sesol, understreker at etableringen av sentrallageret er et strategisk valg for å kunne støtte regionslagrene og bedre kontrollere flyten. Han påpeker også at et lager er mye mer enn bare et tomt lokale fylt med hyller. Det skal være et sikkert sted der de ansatte trives. Aspekter som sprinklersystem, brannvern og lokalbeskyttelse er viktige å ta hensyn til, da mye påvirkes hvis lageret ikke fungerer som det skal. BLS har derfor vært behjelpelige med rådgivning rundt utformingen av reolene for å oppfylle de gjeldende kravene. I tillegg har de utstyrt lokalet med anleggssikring, levert av BLS, for å beskytte mot eventuelle hendelser og ulykker.

Sesol Filip Och Johan

BLS spiller en sentral rolle i optimaliseringen av Sesols sentrallager

BLS var den første leverandøren som ble involvert i lagerprosjektet og var til stede for å gi støtte og delta i diskusjoner for å finne den optimale lagerløsningen. Johan Damgren opplevde BLS som raske til å svare og fleksible når endringer måtte gjøres underveis i prosjektet. I tillegg bidro BLS med verdifulle forslag og innsikter for å gjøre lagersystemet så bra som mulig. Siden Sesol hadde et presserende behov for å få lageret på plass, stilte de høye krav til leverandørenes fleksibilitet og raske leveringstider, noe som gjorde at det endelige valget falt på BLS.

3

Om Sesol

Sesol ble grunnlagt i Jönköping i 2019 og har siden da imponert med sterk vekst, noe som har ført selskapet til å bli en av Sveriges ledende totalleverandører av solcelleanlegg. Med 14 kontorer spredt over hele Sverige, fra Malmö til Borlänge, har Sesol tatt skrittet for å etablere seg nærmere sine kunder. Selskapet hadde en omsetning på 1,4 milliarder i 2022 og har i dag en arbeidsstyrke på cirka 1200 ansatte bestående av blant annet montører, elektrikere, prosjektledere og selgere.

Er du nysgjerrig på hvordan vi kan hjelpe deg?

La oss starte med en telefonsamtale eller e-postkontakt, så tar vi det derfra. Fyll inn opplysningene dine, så kontakter vi deg.